{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Maersk zet digitale tool in voor efficiëntere planning van de vloot

Vorig jaar besloten Maersk en CargoMetrics, een organisatie die zich heeft gespecialiseerd in nieuwe technologie en geavanceerde gegevensanalyse, samen een tool te ontwikkelen om de efficiëntie van de Maersk-vloot te verbeteren.

"Op lange termijn ziet de ontwikkeling voor de zeevracht er zeer goed uit en daar willen wij van profiteren. Door handelsstrategieën toe te passen die op algoritmen gebaseerd zijn, zullen we meer omzet, meer klanten en meer efficiëntie bewerkstelligen", aldus Soren Meyer van Maersk.

Maersktool

De tool, genaamd SimTankers, kan de positie van de vloot op elk moment in de toekomst simuleren op basis van historische gegevens van de transporten. Een schip op een reis van Houston naar Rotterdam biedt bijvoorbeeld gegevens zoals reisduur, het aantal dagen demurrage, havengelden en bunkerkosten. De gegevens worden verwerkt met behulp van geavanceerde analyses. De output van de tool zal bij Maersk Tankers de handelsbeslissingen vergemakkelijken omdat de tool proactief aangeeft op welke markten de vloot gepositioneerd moet zijn om aan de toekomstige vraag te voldoen.

Maersk gaat nu de tool eerst testen in het LR2 segement, oftwel de tankers met een totaalgewicht van tussen de 80.000 en 160.000 ton (het schip en de zeevracht tezamen). Als de test goed uitpakt, wordt de test verder uitgebreid.