{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Opnieuw recordschip voor haven Antwerpen

In het Deurganckdok in Doel (Haven Antwerpen) is afgelopen weekend de ‘Ever Golden’ (foto) van rederij Evergreen aangemeerd. Voor het Taiwanese Evergreen is het het eerste schip met een capaciteit van meer dan 20.150 containers.

Ever golden containerschip

De ‘Ever Golden’ vertrok op 5 april in Qingdao (China), voor haar eerste reis naar Europa. Evergreen bouwt nog drie zusterschepen die dit jaar te water worden gelaten en een maidentrip naar Antwerpen plannen. De eerstvolgende is de ‘Ever Goods’ op 13 juni, de ‘Ever Genius’ in augustus en de ‘Ever Given’ in oktober.

“2018 wordt een jaar vol maidentrips van zowat alle rederijen, met recordcontainerschepen in de hoofdrol”, zegt Nathalie Van Impe, woordvoerster van het Havenbedrijf. “Als het voorjaar al druk was, dan wordt de zomer nog drukker, want ook Cosco Shipping Lines stuurt een reeks van zijn nieuwe ULCS’s (Ultra Large Container Ships) op maidentrip naar Antwerpen. De aanloop van de grootste containerschepen ter wereld bevestigt een trend die al een aantal jaren ingezet was: steeds groter wordende schepen zijn nodig om te voldoen aan de toenemende marktvraag naar containers.” De haven kende in het eerste kwartaal van 2018 een groei van 10 procent op vlak van containeroverslag.