{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Zuid-Korea bestelt 200 schepen vóór 2020

Zuid-Koreaanse autoriteiten zijn drukdoende de maritieme sector van het land te rehabiliteren. Een spectaculair onderdeel hiervan is het bestellen van tweehonderd nieuwe schepen vóór 2020.

In reactie op de langdurige crisis in de Zuid-Koreaanse scheepvaart en scheepsbouw, die zijn dieptepunt beleefde met de ondergang van Hanjin, heeft de regering een grootschalig reddingsplan onthuld.

Zuid Korea bestelt 200 schepen voor 2020

Volgens het ministerie van Oceanen en Visserij voorziet dat plan onder meer in het bestellen van tweehonderd schepen binnen twee jaar. Meer specifiek: honderdveertig bulkschepen en zestig containerschepen, waaronder megaklasse-schepen van 20.000 teu en meer.

‘We hebben een reeks alomvattende maatregelen voorbereid met als doel de scheepvaart- en scheepsbouwindustrie te ondersteunen die worstelt met een aanhoudende malaise, intense concurrentie en milieuregels’, aldus het ministerie in een toelichting.

Hyundai Merchant Marine (HMM), de grootste rederij van het land na de ineenstorting van Hanjin Shipping, reageert verheugd op de voornemens van het ministerie. HMM kondigde onlangs plannen aan om veertien mega-schepen van elk 22.000 teu te bestellen.

Bron: Nieuwsblad Transport