{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Import uit China daalt weer

In de maand april hebben landen voor minder import van goederen gezorgd uit China. Na de opleving in de maand maart, blijkt dit uit cijfers die de Chinese overheid heeft gepubliceerd. De export van 's werelds op een na grootste economie kromp in april met bijna 2% ten opzichte van een jaar eerder. De uitvoer van goederen vanuit China steeg in maart nog met 11,5%. Daarmee was in die maand sprake van herstel na achtereenvolgende maanden van krimp. In de eerste vier maanden van 2016 slonk de Chinese export in totaal met 7,6%.

Selecteer hier de gewenste containervaart en ontvang gelijk de absoluut laagste all-in prijs voor uw zeevracht. Boek direct en volg uw vracht realtime.

Stagnatie export en afname import

De import van China nam vorige maand met bijna 11% af. Het land realiseerde daarmee een handelsoverschot van 45,6 miljard dollar (40 miljard euro), tegen bijna 30 miljard dollar in maart. De handelscijfers waren beduidend slechter dan economen hadden voorspeld. Zij rekenden in doorsnee op een stagnatie van de export en een veel kleinere afname van de import.

Chinese economie

De tegenvaller kan de zorgen over de Chinese economie van nieuwe zuurstof voorzien, ook omdat de stevige groei in maart vooral wordt toegeschreven aan de timing van feestdagen. In het eerste kwartaal van 2016 zwakte de groei van de Chinese economie af tot het laagste niveau sinds de financiële crisis. Eerste prognoses voor dit kwartaal toonden afgelopen week een gemengd beeld, waarbij tekenen van herstel en verdere krimp elkaar afwisselden.

Bron: Nieuwsbladtransport.nl

Publicatie: mei 2016