{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Aangeboden ladingvolumes in Europa bovengemiddeld

Uit de nieuwe European Freight Forwarding Index blijkt dat de Europese expediteurs de gang van zaken in april van dit jaar een waardering gaven van 55. Dit ligt ruim boven de neutrale waarde van 50. Voor de komende twee maanden is de verwachtingsindex 61.Deze twee waarden zijn goed vergelijkbaar met de uitkomsten van precies een jaar geleden. Expediteurs zijn et het huidige vrachtaanbod tevreden en zien die in de nabije toekomst verder toenemen.

Selecteer hier de gewenste containervaart en ontvang gelijk de absoluut laagste all-in prijs voor uw zeevracht. Boek direct en volg uw vracht realtime.

Wegvervoer

In het wegvervoer lijkt er geen vuiltje aan de lucht. De beoordeling van de huidige gang van zaken kwam in april op 54 hetgeen duidt op een lichte verbetering ten opzichte van enkele maanden eerder. De verwachtingsindex ging omhoog naar 59, dus in mei en juni van dit jaar zit het volgens de meeste expediteurs in het panel wel goed.

Zeevracht

De zeevrachtindex stond in april op 52, terwijl de verwachtingsindex op 57 uitkwam. Dat wijst ook op aantrekkende volumes, hoewel het niets zegt over de ontwikkeling van de vrachtprijzen in de zeescheepvaart.

Luchtvaart

In de luchtvracht rolde er voor april een index uit van 58. Het ladingaanbod lag dus duidelijk hoger dan enkele maanden eerder. De verwachtingsindex klom naar 67. Deze barometer staat dus goed.

Benelux

Kijkend naar landen en regio's in Europa levert dat voor de Benelux een wat deprimerende index van 50 op: de stand waarbij het kan vriezen en kan dooien. De Duitse index stond in april op 57 en dat is heel wat beter dan in voorgaande maanden. Frappant is de stijging van de indexniveaus voor Oost-Europa. De beoordeling van de toestand in april kwam voor deze regio uit op 58 en de verwachtingsindex zelfs op 83. Na een lange mineurstemming zijn de expediteurs dus in meerderheid weer optimistisch over het Oost-Europese vervoer.

Bron: Nieuwsbladtransport.nl

Publicatie: mei 2016