{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Export

Wanneer u de internationale markt gaat betreden, krijgt u te maken met het exporteren van uw handelsgoederen. Om een stevige positie op de buitenlandse markt te bemachtigen spelen er veel verschillende zaken, waar wij van The Freight Hero u mee kunnen helpen. Afhankelijk van het soort goederen of de eindlocatie van uw goederen kan u kiezen voor zeevracht of van luchtvracht. Met het exporteren van goederen komt de wet- en regelgeving ook om de hoek kijken. Voor het exporteren van goederen binnen de Europese Unie geldt de EU-wetgeving. Export naar andere landen zorgt voor aanvullende wetten en fiscale wetgeving. Bij het exporteren van goederen spelen altijd risico’s. Uw goederen kunnen beschadigd aankomen, er kan demurrage plaats vinden en wanbetalingen kunnen zich voordoen. Tot slot spelen er altijd kosten van het verschepen van containers. Deze kosten kunnen uiteenlopen. Bij The Freight Hero gaan wij uw export volledig ontzorgen en bent u verzekerd van voordelige zeevracht tarieven. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden van uw export te bespreken.

Letter of credit

Goederen exporteren brengt risico’s met zich mee. Er is namelijk altijd een kans dat klanten niet op tijd of helemaal niet betalen. Grote (maatwerk) orders brengen hierbij extra risico’s met zich mee, omdat u geen zekerheid heeft dat uw goederen daadwerkelijk worden afgenomen. Vaak is een vooruitbetaling niet mogelijk. Toch zijn er wel andere mogelijkheden zodat wij de risico's van uw export kunnen inperken. Denk hierbij aan een betalingsgarantie, een debiteurenverzekering of een Letter of Credit. Een Letter of Credit is niets anders dan een betalingsmethode waarbij u als exporteur zekerheid van betaling krijgt voor de levering. De bank staat hiervoor garant. Dit betekent echter wel dat de koper pas hoeft te betalen zodra hij er zeker van is dat de levering naar hem onderweg is.

Incoterms

Het kan voorkomen dat een verzending van goederen onderweg beschadigd raakt of te laat geleverd wordt en dit kan vervelende gevolgen hebben. Daarom raden wij aan om gebruik te maken van de standaard internationale leveringscondities die zijn vastgelegd in de incoterms. Hierin zijn de verantwoordelijkheden van de koper en verkoper vastgelegd. Zo kunt u bepalen wat uw transportrisico is en hoe u dit wilt verzekeren. Tevens raden wij aan om gebruik te maken van een goederentransportverzekering. Deze kunt u eenvoudig bij ons afsluiten.

Valuta

Bij handel buiten de EU kunt u te maken krijgen met vreemde valuta. Dit is belangrijk om rekening mee te houden omdat dit invloed heeft op de zeevaart tarieven. De koersverhoudingen tussen de euro en buitenlandse valuta schommelen namelijk continu gedurende de dag. Bijvoorbeeld als u zaken doen in China, heeft u te maken met koerswisseling tussen de Euro en de Chinese Yuan. Dit brengt risico’s met zich mee die in uw voordeel, maar ook zeker in uw nadeel kunnen werken. Om meer zekerheid voor uw bedrijf te creëren, kunt u de valutarisico’s beheersen met behulp van een aantal bekende valutarisico producten. Denk hierbij aan een valutaclausule in de offerte, een valutatermijntransactie of een valutaoptie. Door gebruik te maken van deze valutarisico producten beschermt u zich tegen ongunstige koersontwikkelingen in de toekomst.