{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Export

Om u op de internationale markt te betreden, krijgt u te maken met het exporteren van uw handelsgoederen. Waar dient u bij stil te staan om een stevige positie op de buitenlandse markt te bemachtigen? Heeft u de juiste exportkennis in huis? Ieder land kent zo zijn eigen wetten en regels. Als u exporteert binnen de Europese Unie, dan heeft u te maken met de EU-wetgeving. Maar als u exporteert naar andere landen, krijgt u te maken met aanvullende wetten en fiscale regelgeving.

Letter of credit

Als u exporteert, is er altijd een kans dat klanten niet op tijd of helemaal niet betalen. En 5grote (maatwerk)orders brengen extra risico met zich mee, omdat u geen zekerheid heeft dat uw goederen daadwerkelijk worden afgenomen. Vaak is vooruitbetaling niet mogelijk. Toch zijn er wel andere mogelijkheden die u als exporteur meer zekerheid bieden. Denk hierbij aan een betalingsgarantie, een debiteurenverzekering of een Letter of Credit.

Incoterms

Het kan vervelende gevolgen hebben als een bestelling van goederen onderweg beschadigd raakt of te laat geleverd wordt. Maak daarom gebruik van de standaard internationale leveringscondities die zijn vastgelegd in de incoterms. Hierin zijn de verantwoordelijkheden van koper en verkoper vastgelegd. Zo kunt u bepalen wat uw transportrisico is en hoe u dit wilt verzekeren.

Valuta

Bij handel buiten de EU kunt u te maken krijgen met vreemde valuta. De koersverhoudingen tussen de euro en buitenlandse valuta schommelen continu, gedurende de dag.

U kunt meer zekerheid voor uw bedrijf creëren door valutarisico’s te beheersen met valutarisicoproducten die beschikbaar zijn. U beschermt dan als exporteur de valutatermijntransactie tegen ongunstige koersontwikkelingen in de toekomst. U spreekt dan een valutakoers af voor een bedrag in vreemde valuta dat u nog gaat ontvangen.