{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Luchtvrachtcontainers

Een Unit Load Device (ULD) is een pallet of container die gebruikt wordt om luchtvracht te vervoeren. ULD's komen in twee vormen voor: pallets en containers. ULD-pallets zijn robuuste platen van aluminium met haken waaraan een bagagenet kan worden vastgemaakt. ULD-containers zijn gesloten kisten van aluminium of een combinatie van aluminium (frame) en kunststof (wanden).

Aircargocontainers

Luchtvrachtcontainers en - pallets

De meest populaire luchtvrachtcontainers en pallets maken het door de gestandaardiseerde ULD-eenheden mogelijk om grote hoeveelheden goederen te verpakken, wat tijd en arbeidskosten bespaart gedurende het laadproces. ULD pallets en ULD containers zijn gemaakt van bladaluminium met profielen/ profielframes. Door de gestandaardiseerde afmetingen kan de lading door middel van netten worden vastgeklikt in het vliegtuig.

Koeling

Afhankelijk van de goederen kan de container over een ingebouwde koeling beschikken. De containers zijn onderaan meestal minder breed, zodat ze dichter tegen de romp van het vliegtuig geplaatst kunnen worden.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de meest voorkomende varianten en hun eigenschappen.

Containerpalletvariant


Een LD11-luchtvracht-pallet:

PalletLD11


Een LD3-luchtvrachtcontainer:

LD3contianer


Alle luchtvrachtcontainer- en pallettypes:

ULDs