{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Luchtvrachtcontainers

Een Unit Load Device (ULD) is een onmisbaar element in de wereld van luchtvracht. Als robuuste pallets of gesloten containers, spelen ULD's een sleutelrol bij het veilig en efficiënt vervoeren van goederen door de lucht. In deze diepgaande gids gaan we in op de bijzonderheden en voordelen van deze ULD's, waardoor ze de echte helden van luchtvracht worden.

Aircargocontainers

Wat zijn luchtvrachtcontainers?

Een ULD is een pallet of container die wordt gebruikt om luchtvracht te vervoeren. ULD's komen in twee vormen voor: pallets en containers. Unit Load Device pallets zijn robuuste platen van aluminium met haken waaraan een bagagenet kan worden vastgemaakt. ULD containers zijn gesloten kisten, meestal gemaakt van aluminium of een combinatie van aluminium (frame) en kunststof (wanden).

Luchtvrachtcontainers en - pallets

De populariteit van luchtvrachtcontainers en -pallets komt door hun gestandaardiseerde ULD eenheden. Ze maken het mogelijk om grote hoeveelheden goederen te verpakken, wat tijd en arbeidskosten bespaart tijdens het laadproces. Door hun gestandaardiseerde afmetingen kan de lading met netten worden vastgeklikt in het vliegtuig, wat zorgt voor een veilige en efficiënte transportmethode.

Koeling vloegtuigcontainers

Afhankelijk van de aard van de goederen, kunnen sommige ULD containers voorzien zijn van ingebouwde koelsystemen. Deze koelcontainers hebben vaak een smallere basis, waardoor ze dichter bij de romp van het vliegtuig kunnen worden geplaatst en zo de beschikbare ruimte maximaliseren.

Verschillende varianten van luchtvrachtcontainers

Er zijn diverse soorten luchtvrachtcontainers met unieke eigenschappen om aan specifieke verzendbehoeften te voldoen. In de tabel hieronder geven we een overzicht van de meest voorkomende luchtvrachtcontainers en hun eigenschappen.

Containerpalletvariant


Een LD11-luchtvracht-pallet:

PalletLD11


Een LD3-luchtvrachtcontainer:

LD3contianer


Alle luchtvrachtcontainer- en pallettypes:

ULDs

Conclusie

Bij The Freight Hero begrijpen we dat elke stap in het logistieke proces cruciaal is. Daarom delen we onze expertise over essentiële elementen zoals ULD's. Met hun vermogen om efficiëntie te verhogen en goederen te beschermen, zijn luchtvrachtcontainers de stille helden van de luchtvrachtindustrie. Kies voor The Freight Hero en ontdek de wereld van efficiënte luchtvrachtverzending.