{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Zeevracht

U wilt een veelbelovend product naar Nederland halen. Weet u al of u gebruik gaat maken van verzending per pakketpost, over de weg, per zeevracht of heeft u een (gedeelte) van een zeecontainer nodig? Iedere optie heeft zijn voor -en nadelen. Welke optie voor uw situatie het meest geschikt en voordeligst is, ligt aan uw eisenpakket.

Selecteer hier de gewenste containervaart en ontvang gelijk de absoluut laagste all-in prijs voor uw zeevracht. Boek direct en volg uw vracht realtime.

Importeren per zeevracht

Een uiterst kostenefficiëntie en flexibele manier van verzenden is verzending per zeevracht. Per zeevracht kunt u namelijk pallets, zeecontainers en bulkgoederen versturen. U kunt bij zeevracht een volle container (FCL) huren of een gedeelte van een container (LCL) als u zelf niet een container vol krijgt. Normaliter betaalt u bij een expediteur de hoofdprijs voor een gedeeltelijke zeevracht container. Om deze transportkosten te drukken kunt u gebruik maken van The Freight Hero. De Freight Hero geeft u de mogelijkheid een gedeelte van een zeecontainer te huren die u deelt met andere zendingen van andere importerende bedrijven. Het voordeel is dat u de laagste prijzen betaalt en dat u sneller uw goederen in huis heeft.

Verzending pakketpost

De prijzen van pakketpostdiensten zijn gebaseerd op basis van gewicht en afmeting. De kosten voor deze diensten kunnen zeer snel oplopen. Voor een enkel pakket van 30 KG betaalt u al snel 70 euro of meer, zeker als u bijvoorbeeld vanuit China zeevracht wilt importeren.Het aantal dagen voordat u uw pakketje in huis heeft, kan heel erg variëren; in sommige gevallen is dit 6 dagen, het komt ook voor dat pakketjes 5 weken onderweg zijn of in een distributiecentrum zijn blijven liggen. Ook verschilt het aantal dagen per leverancier. De zeevracht goederen dienen bij aankomst in Nederland ingeklaard te worden en over de goederen worden invoerrechten afgerekend.

Importeren per Air Freight

Heeft u iets grotere zendingen en dient de zending al snel geleverd te worden? Dan zou luchtvracht voor u een uitkomst kunnen zijn. De luchtvracht kosten van grotere zendingen liggen in verhouding lager dan verzending via pakketpost. Het nadeel is dat de verzending een aantal dagen langer onderweg is dan bij verzending per pakketpost. Ook bij Air Freight moet u zorg dragen voor de juiste douaneformaliteiten en afhandeling van de eventuele invoerrechten.

Rederijen

Bij zeevracht worden uw goederen door een rederij vervoert. Afhankelijk van de haven waar de goederen vandaan komen of heen moeten, bepaalt The Freight Hero welke rederijen in aanmerking komen. Vervolgens vergelijken wij de transportprijzen, waarna wij u de beste prijs kunnen aanbieden.

De laatste jaren hebben een aantal rederijen concurrenten opgekocht of ze zijn samengegaan om voordeel te behalen uit schaalvergroting. Bovendien werken de rederijen deels samen, waardoor nu wereldwijd nog drie samenwerkingsverbanden van rederijen bestaan.

  • 2M (Maersk, MSC en HMM als slot charter)
  • Ocean Alliance (CMA CGM, COSCO en Evergreen)
  • THE Alliance (Hapag-Lloyd, ONE (K-Line, MOL en NYK) en Yang Ming)

In onderstaand schema ziet u de consolidatie van de rederijen vanaf 2011.

Rederij allianties 2011 2018 overzicht v3

Het beste transport

Uw wensen en eisen spelen mee in de afweging welke import- of exportmethode voor u het beste is. The Freight Hero adviseert u, biedt u de beste prijzen en snelste transporttijden. Daarnaast ondersteunen wij u met de inklaring of uitklaring bij de douane. Met behulp van ons online platform is elke stap van uw import- of exportproces op elk moment online te volgen. Als u een vaste klant van The Freight Hero wordt, dan betaalt The Freight Hero alle kosten tijdens het transport en ontvangt u achteraf een overzichtelijke factuur waarop u precies kunt teruglezen waaruit de totale kosten zijn ontstaan.