{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Zeevracht transport met The Freight Hero - Uw Betrouwbare zeevracht expediteur

Met onze jarenlange ervaring en professionele expertise op het gebied van container transport biedt The Freight Hero een uitgebreide dienstverlening voor uw export. Van het boeken van uw zeevracht of luchtvracht, tot aan de aflevering op de eindbestemming, The Freight Hero is uw betrouwbare partner voor al uw container transport. Onze exportdiensten omvatten onder meer douaneafhandeling, verzekeringen en het opstellen van de benodigde exportdocumenten.

Als u exporteert binnen de Europese Unie heeft u te maken met de EU-wetgeving, maar als u exporteert naar andere landen krijgt u te maken met aanvullende wetten en fiscale regelgeving. Bovendien krijgt u als exporteur te maken met de risico’s van goederen exporteren, zoals beschadigde goederen, demurrage en wanbetalingen. Tot slot is er nog het kostenplaatje waar u rekening mee dient te houden. Daarom bent u bij The Freight Hero verzekerd van voordelige zeevracht tarieven en een ervaren team.

Selecteer hier de gewenste containervaart en ontvang gelijk de absoluut laagste all-in prijs voor uw zeevracht. Boek direct en volg uw vracht realtime.

Letter of Credit - Veilige en Betrouwbare Betalingsmethode

Om de risico’s van bijvoorbeeld uw zeecontainer transport te verkleinen, is het belangrijk om te zorgen voor een veilige en betrouwbare betalingsmethode. Een Letter of Credit is een document dat wordt uitgegeven door een bank en garandeert dat de betaling wordt verricht zodra aan alle voorwaarden is voldaan. Houd er hier wél rekening mee dat de koper pas hoeft te betalen zodra hij er zeker van is dat de levering naar hem onderweg is. Bij The Freight Hero helpen wij u graag bij uw vragen over het opstellen en verwerken van uw Letter of Credit, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de betalingsafhandeling.

Incoterms - Duidelijke Afspraken voor uw container shipping

Het kan voorkomen dat een verzending van goederen onderweg beschadigd raakt of te laat geleverd wordt en dit kan vervelende gevolgen hebben. Daarom raden wij aan om gebruik te maken van de standaard internationale leveringscondities die zijn vastgelegd in de incoterms. Hierin zijn de verplichtingen en de verantwoordelijkheden van de koper en verkoper vastgelegd. Zo kunt u bepalen wat uw transportrisico is en hoe u dit wilt verzekeren. Tevens raden wij aan om gebruik te maken van een goederentransportverzekering. U kunt uw transportverzekering eenvoudig bij The Freight Hero afsluiten, zodat u nooit onverwachte kosten heeft bij uw container transport.

Valuta - Wisselkoersen en betalingen

Bij handel buiten de EU kunt u te maken krijgen met vreemde valuta. Dit is belangrijk om rekening mee te houden omdat dit invloed heeft op de zeevaart tarieven. De koersverhoudingen tussen de euro en buitenlandse valuta schommelen namelijk continu, gedurende de dag. Als u bijvoorbeeld zaken doet in China, heeft u te maken met koerswisselingen tussen de Euro en de Chinese Yuan. Dit brengt risico’s met zich mee die in uw voordeel, maar ook zeker in uw nadeel kunnen werken.

Om meer zekerheid voor uw bedrijf te creëren, kunt u de valutarisico’s beheersen met behulp van een aantal bekende valutarisico producten. Denk hierbij aan een valutaclausule in de offerte, een valutatermijntransactie of een valutaoptie. Door gebruik te maken van deze valutarisico producten beschermt u zich tegen ongunstige koersontwikkelingen in de toekomst.

Neem nu contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij uw volgende zending. Ons ervaren team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen met u een op maat gemaakte oplossing te vinden die perfect aansluit op uw exportbehoeften. Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!

Rederijen

Bij zeevracht worden uw goederen door een rederij vervoert. Afhankelijk van de haven waar de goederen vandaan komen of heen moeten, bepaalt The Freight Hero welke rederijen in aanmerking komen. Vervolgens vergelijken wij de transportprijzen, waarna wij u de beste prijs kunnen aanbieden.

De laatste jaren hebben een aantal rederijen concurrenten opgekocht of ze zijn samengegaan om voordeel te behalen uit schaalvergroting. Bovendien werken de rederijen deels samen, waardoor nu wereldwijd nog drie samenwerkingsverbanden van rederijen bestaan.

  • 2M (Maersk, MSC en HMM als slot charter)
  • Ocean Alliance (CMA CGM, COSCO en Evergreen)
  • THE Alliance (Hapag-Lloyd, ONE (K-Line, MOL en NYK) en Yang Ming)

In onderstaand schema ziet u de consolidatie van de rederijen vanaf 2011.

Rederij allianties 2011 2018 overzicht v3

Het beste transport

Uw wensen en eisen spelen mee in de afweging welke import- of exportmethode voor u het beste is. The Freight Hero adviseert u, biedt u de beste prijzen en snelste transporttijden. Daarnaast ondersteunen wij u met de inklaring of uitklaring bij de douane. Met behulp van ons online platform is elke stap van uw import- of exportproces op elk moment online te volgen. Als u een vaste klant van The Freight Hero wordt, dan betaalt The Freight Hero alle kosten tijdens het transport en ontvangt u achteraf een overzichtelijke factuur waarop u precies kunt teruglezen waaruit de totale kosten zijn ontstaan.