{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Zeven van de tien schepen komen op tijd aan

Na jaren van daling, is de punctualiteit van de containervaart sinds dit jaar weer gestegen. Gemiddeld halen zeven van de tien containerschepen nu hun estimated time of arrival (eta).

De cijfers komen van de Deense consultant SeaIntel, dat sinds 2011 de betrouwbaarheid van de containerlijnvaart bijhoudt. Het percentage schepen dat in het derde kwartaal van 2018 volgens schema arriveerde is 70,7%. Alhoewel dit bijna 4% lager is dan een jaar eerder, zien we ten opzichte van begin 2018 weer een stijging van 4,3%.

Containerschip aanmeren

Maersk

's Werelds grootste rederij, Maersk, is met een gemiddelde van 75,9% het meest punctueel. Het door Maersk overgenomen Hamburg Süd zit daar net onder. 2M-partner MSC staat op de derde plaats en CMA CGM op plaats vier. Maersk heeft met bijna 2% als enige in dit rijtje de puntualiteit weten te verbeteren ten opzichte van 2017.

Rederijen als Evergreen, Wan Hai en Yang Ming deden het allemaal minder goed en scoorden soms tot wel 15% minder. Ook OOCL, onderdeel van COSCO, liet een achteruitgang zien van 13%. Bij de in april gestarte fusierederij ONE zien we nog opstartproblemen en ook bij ONE zagen we de punctualiteit met bijna 4% dalen.