{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Amerikaanse import van consumentengoederen stijgt flink

Ondanks de dreigende handelsoorlog tussen de VS en China breekt de Amerikaanse import van consumentengoederen het ene na het andere record.

De National Retail Federation (NRF) stelt maandelijks een global Port Tracker op. Deze belangenorganisatie vermoedt niet dat heffingen op Chinese import snel tot verschuivingen van handelsstromen leiden. ‘Het is niet makkelijk om distributiepatronen aan te passen. Importheffingen betekenen vooral hogere consumentenprijzen’, aldus een woordvoerder.

Import zeecontainer america

Volume

De Amerikaanse havens behandelden volgens de Global Port Tracker in mei 1,82 miljoen TEU aan importcontainers, bijna 12% meer dan in april en ruim 4% meer dan in mei vorig jaar. Volgens voorlopige cijfers werd in juni 1,83 miljoen TEU ingevoerd en stijgt de import deze maand naar 1,87 miljoen, wat bijna 4% meer is dan vorig jaar.

Het totaal voor de eerste helft van het jaar zal op rond 10,3 miljoen uitkomen, bijna 5% meer dan vorig jaar en een absoluut record. Vorig jaar werd 20,5 miljoen TEU aan importcontainers geteld, bijna 8% meer dan de 19,1 miljoen van 2016 en eveneens een record. Ten opzichte 2009, het economische dal waarbij er 13,2 miljoen TEU aan containerlading werd geïmporteerd, bedraagt de groei maar liefst 55%.