{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Containerrederijen vormen nieuwe alliantie

De acht containerrederijen die zijn achtergebleven in de recente alliantiehervorming onderzoeken de mogelijkheid om met zijn allen samen te werken, meldt Alphaliner. Een samenwerkingsverband van de acht rederijen kan volgens het Franse onderzoeksbureau een serieuze tegenstander vormen voor 2M (Maersk Line en MSC) en de Ocean Alliance (CMA CGM, China Cosco, OOCL en Evergreen).

Selecteer hier de gewenste containervaart en ontvang gelijk de absoluut laagste all-in prijs voor uw zeevracht. Boek direct en volg uw vracht realtime.

Alliantie naast Ocean Alliance

Deze nieuwe 'third force' alliantie zou bestaan uit Hapag-Lloyd, Hanjin, Hyundai Merchant Marine (HMM), "K" Line, Mistui O.S.K. Lines (MOL), NYK Line, United Arab Shipping Company (UASC) en Yang Ming. Als negende potentiële partner wordt Hamburg Süd genoemd, die sinds begin 2015 al samenwerkt met UASC. De vorming van deze nieuwe alliantie is volgens Alphaliner al redelijk ver gevorderd. De officiële aankondiging wordt nog deze maand verwacht omdat de rederijen klaar willen zijn om per april 2017 te beginnen. Dat is de datum dat de Ocean Alliance van start gaat.

2CEO

Geen van de rederijen heeft het nieuws tegenover Alphaliner bevestigd, maar het Franse onderzoeksbureau wist eerder als eerste de vorming van de Ocean Alliance aan te kondigen, die het bedrijf toen nog de naam 2CEO meegaf.

Bron: Nieuwsbladtransport.nl

Publicatie: mei 2016