{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Douane-aangifte

Het importeren of exporteren van goederen vereist een cruciale stap - de douaneaangifte. Dit is de officiële mededeling van een bedrijf of persoon aan de douane om handelsgoederen onder een bepaalde douaneregeling te willen plaatsen. Laten we eens duiken in het proces van de douaneaangifte en ontdekken hoe The Freight Hero u hierbij kan helpen.

Customs

Douaneaangifte: een overzicht

Als u goederen importeert of exporteert, moeten deze goederen officieel worden aangegeven bij de douane. Dit proces, bekend als een douaneaangifte, wordt uitgevoerd op een voorgeschreven vorm en wijze. In dit proces verstrekt de aangever gegevens over de goederen aan de douane. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om eventuele invoer- of uitvoerrechten te berekenen, te controleren of er andere regelgeving van toepassing is, en voor toezichtdoeleinden.

Invoerrechten en uitvoerrechten

De informatie die u verstrekt tijdens een douaneaangifte wordt gebruikt om de eventuele invoer- of uitvoerrechten te berekenen. Het bedrag van deze rechten varieert afhankelijk van het type product en het land van oorsprong. Met behulp van de HS-code (Harmonized System) of TARIC-code kunt u de invoerrechten voor uw goederen bepalen. Houd er rekening mee dat er naast invoerrechten mogelijk ook andere heffingen van toepassing zijn op de goederen die u wilt importeren of exporteren. Dit kunnen bijvoorbeeld antidumpheffingen of landbouwheffingen zijn.

Douane-expediteur door The Freight Hero

Om het proces van douaneaangifte te vereenvoudigen, kunt u ervoor kiezen om The Freight Hero als uw douane-expediteur in te schakelen. Ons proces van douaneaangifte is volledig geautomatiseerd en duurt slechts enkele minuten. De aangifte wordt ingediend bij de douane zodra de goederen op de luchthaven van bestemming zijn afgeleverd. Dit bespaart u tijd en zorgt ervoor dat uw goederen soepel en snel door de douane gaan.

Conclusie

Het navigeren door het proces van douaneaangifte kan complex zijn, maar met de expertise en geautomatiseerde oplossingen van The Freight Hero wordt het een fluitje van een cent. Vertrouw op The Freight Hero om u te begeleiden door elke stap van uw douaneaangifte. Voor meer informatie over de douaneaangifte, bekijk onze onderstaande video.