{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Douane-aangifte

Als u goederen importeert of exporteert moeten deze goederen worden aangegeven bij de douane. Het doen van een douaneaangifte is de handeling waarmee een bedrijf of persoon het voornemen kenbaar maakt handelsgoederen onder een bepaalde douaneregeling te willen plaatsen.

Customs

Invoerrechten en uitvoerrechten

Deze handeling moet plaatsvinden in de voorgeschreven vorm, op de voorgeschreven wijze. De aangever verstrekt gegevens aan de douane. Deze gegevens worden gebruikt om invoer –of uitvoerrechten te bereken of om te beoordelen of er andere voorschriften van toepassing zijn. Daarnaast wordt de douaneaangifte gebruikt om toezicht uit te oefenen. De hoogte van opgelegde heffingen hangt af van het soort product en het land van oorsprong. Aan de hand van het exporterende land en de goederencode (zogeheten HS –of TARIC code) kunnen de invoerrechten worden bepaald. Naast invoerrechten kunnen er nog andere heffingen gelden voor de goederen die u wilt gaan importen of exporteren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan Antidumpheffingen of Landbouwheffingen.

Douane-expediteur

Het is handig om The Freight Hero, als douane-expediteur, de douaneaangifte van uw goederen te laten doen. De douaneaangifte via The Freight Hero is volledig geautomatiseerd en vindt binnen enkele minuten plaats. De aangifte wordt ingediend op het moment dat de goederen op de luchthaven van bestemming zijn afgeleverd.

In onderstaande video treft u mer informatie aan over de doaune-aangifte.