{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Brand 'Safmarine Meru niet onder controle

Chinese reddingsdiensten zijn nog steeds bezig met het blussen van het Maersk-schip 'Safmarine Meru', dat op 7 mei in aanvaring kwam met containerschip 'Northern Jasper.' Er zijn geen vlammen zichtbaar, maar de 'Safmarine Meru' rookt nog steeds en bluswerkzaamheden blijven in gang, zegt een woordvoerder van de rederij. Beide schepen liggen ten anker op de locatie van de aanvaring, zo'n 120 zeemijl ten oosten van de Chinese havenstad Ningbo.

Selecteer hier de gewenste containervaart en ontvang gelijk de absoluut laagste all-in prijs voor uw zeevracht. Boek direct en volg uw vracht realtime.

Chinees maritiem overleg

In tegenstelling tot de 'Safmarine Meru', die aanzienlijke schade heeft opgelopen, is de 8.814 teu grote 'Northern Jasper' van Norddeutsche Reederei H. Schuldt met kleerscheuren weggekomen. 'De bulbsteven van het schip is beschadigd omdat daarmee de 'Safmarine Meru' is geraakt. Daardoor is er wat water de steven binnengelopen, maar het schip is veilig', zegt woordvoerder Thomas Droemer. De rederij is in gesprek met de Chinese maritieme autoriteiten om koers te mogen zetten naar de haven, om daar 'reparatiewerkzaamheden uit te voeren'.

Ladingschade

De werkelijke schade van de 'Safmarine Meru' is nog niet bekend omdat inspectieteams nog niet aan boord van het schip kunnen komen. Ladingschade zal in ieder geval beperkt blijven. De 'Northern Jasper' was op het moment van aanvaring niet beladen en de 'Safmarine Meru' (4.650 teu) had slechts 400 containers aan boord.

Qingdao naar Ningbo

Het Maersk-schip, dat dienst doet op de TP18-dienst die China verbindt met de Amerikaanse havens aan de Golf van Mexico, was onderweg van Qingdao naar Ningbo toen het op zaterdag 7 mei in aanvaring kwam met de 'Northern Jasper'. Over de oorzaak van de aanvaring is nog niets bekend.

Bron: Nieuwsbladtransport.nl

Publicatie: mei 2016