{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Bloemen importeren via zeevracht

Het vervoeren van bloemen met zeetransport wordt steeds interessanter. Sinds enige jaren worden Colombiaanse chrysanten verscheept: Het is goedkoper, er zijn minder schadeclaims en betere kwaliteitsverslagen dan per luchtvaart.

Selecteer hier de gewenste containervaart en ontvang gelijk de absoluut laagste all-in prijs voor uw zeevracht. Boek direct en volg uw vracht realtime.

Afzetmarkt

Na de oogst worden de chrysanten verscheept naar landen over de hele wereld: de Verenigde Staten, Canada, Panama, Chili, Uruguay, Engeland, Japan, India, Australië, Trinidad & Tobago en Spanje. Met vervoer per boot is men al in 2008 begonnen. Inmiddels wordt er verscheept vanuit Colombia naar Engeland (21 dagen), Chili (17 dagen) en Australië (29 dagen). De overige markten worden nog wel bevoorraad per luchtvaart.

Voordelen van containertransport

Het verschepen van bloemen overzee heeft een aantal voordelen. Allereerst zijn de kosten per tak tussen de 30% tot 40% lager dan het verzenden per vliegtuig. Ten tweede is de koeling beter te beheersen, zodat hoge temperaturen vermeden worden en de klant versere bloemen met een langer vaasleven krijgt. Zelfs na een reis van 29 dagen naar Australië kan een vaasleven van 14 dagen gegarandeerd worden. Er zijn ook nadelen, maar die zijn relatief klein. De weersomstandigheden tijdens het vervoer kunnen de kwaliteit van de bloemen beïnvloeden en er kunnen zich technische problemen voordoen met de containers van de scheepsvaartmaatschappij.

Bron: Bloemen Planten Nieuws
Publicatie: februari 2016