{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Indiase JSW start staalleveringen op Rotterdam

Begin april heeft de eerste levering staal van Jindal Steel Works rechtstreeks op Rotterdam plaatsgevonden. Een primeur omdat JSW tot nu toe alleen via Antwerpen afleverde.

Jindal steel works %20%23staal%20%23haven%20%23rotterdam%20%23logistics

JSW Steel Ltd is het een-na-grootste private staalbedrijf van India met een capaciteit van 18 miljoen ton per jaar. “Het in Mumbai geladen staal, werd ook voor Nederlandse klanten altijd via onze zuiderburen afgeleverd”, aldus Remco Bol, sales manager Broekman Breakbulk terminals. “Tezamen met één van onze opdrachtgevers hebben we JSW echter kunnen overtuigen van de voordelen van rechtstreekse levering in Rotterdam. Het volume is er daar inmiddels ook naar. Begin mei verwachten we de tweede lading uit India en ook de derde lading staat inmiddels gepland voor onze staalterminal in Rotterdam.

Basis gelegd

Door dat volume is de basis gelegd voor regelmatige calls van schepen van rederij Oldendorff bij Broekman Distriport in de Botlek. Bol: “Dat betekent dat meerdere Nederlandse afnemers in de toekomst via Rotterdam geleverd zouden kunnen krijgen. De voordelen zijn evident, zowel qua kosten als duurzaamheid als het staal niet meer via België per truck deze kant op hoeft te komen.”

Bron: www.portofrotterdam.nl
Publicatie: 20 april 2017