{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Chinese scheepswerf levert MSC Palak

De Chinese scheepswerf Jinhai Heavy Industries uit Zhoushan (Ningbo) heeft voor het eerst een containerschip gebouwd. De ‘MSC Palak’ is de eerste uit een reeks van vijftien. Jinhai bouwde tot nu toe vooral bulkschepen, maar kreeg in mei 2013 van de Noorse opdrachtgever SinOceanic Shipping een order voor tien schepen van 9.400 teu die in lange-termijncharter voor MSC zullen varen. SinOceanic behoort net als de scheepswerf tot de HNA Group uit Haikou.

Selecteer hier de gewenste containervaart en ontvang gelijk de absoluut laagste all-in prijs voor uw zeevracht. Boek direct en volg uw vracht realtime.

Andes Service

De ‘MSC Palak’ zal op 8 juli met zijn eerste vaart beginnen. Het schip wordt ingezet in de Andes Service tussen het Verre Oosten, Mexico en de westkust van Zuid-Amerika. De ‘MSC Palak’ maakt deel uit van een nieuwbouwprogramma van 39 neopanamax-schepen, waarvan er 29 bosporusmax (max 300 meter) zijn met een capaciteit van 8.800 tot 9.400 teu. Eén van deze schepen, de ‘MSC Brunella’, wordt binnenkort de eerste neopanamax in de trade tussen Noord-Europa en de westkust van Zuid-Amerika via het verbrede Panamakanaal, dat op 26 juni feestelijk ingehuldigd wordt met de transit van een eerste neopanamax van Cosco.

Bron: Havenentransport.nl
Publicatie: juni 2016