{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

MSC Zoe, één van de grootste containerschepen ter wereld, verliest 270 containers

2 januari heeft de MSC Zoe die op weg was naar de Bremerhaven boven de Duitse Waddenzee 270 containers verloren. Het schip zat in slecht weer met windkracht tot 9 bft met een golfslag van minimaal vijf meter hoog. De MSC Zoe is één van de grootste containerschepen ter wereld en heeft een capaciteit van 19.224 TEU. Onder de verloren containers bevinden zich geen goederen van klanten van The Freight Hero. De MSC Zoe is even na midernacht op 3 januari zonder verdere incidenten aangekomen in de Bremerhaven.

Foto Kustwacht

Zowel op de Duitse waddeneilanden als de Nederlandse waddeneilanden zijn ondertussen containers en losse goederen aangespoeld van diverse aard, zoals auto-onderdelen, lampen, kinderkleding, meubels, televisies en speelgoed. Strandjutters die spullen vinden mogen dit gewoon meenemen. Containers die aanspoelen moeten dicht blijven. Volgens de burgemeester van Vlieland ligt het eiland bezaaid met spullen. De kustwachten van Nederland en Duitsland, evenals een door MSC ingehuurd bedrijf zijn naarstig op zoek naar alle verloren containers om te voorkomen dat de containers in botsing komen met de scheepsvaart en om te voorkomen dat de goederen in het milieu terechtkomen.

Volgens schattingen gaan er jaarlijks tussen de 600 en 1600 containers overboord. Dit lijkt veel, echter op het jaarlijks totaal aantal vervoerde containers is dit slechts 0,00001 procent.