{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Voor zeevarenden is Rotterdam 'Port of the Year 2018'

Maandag 23 april is in Genève door de ISWAN (International Seafarers' Welfare & Assistance Network) de haven van Rotterdam benoemd tot 'Port of the Year 2018'. De ISWAN-awards geven blijk van waardering aan degenen die zich inzetten voor het welbevinden van zeevarenden door het aanbieden van diensten en faciliteiten. De organisatie roemde de grote inzet van de haven van Rotterdam om zeevarenden een gastvrij onthaal te geven.

180424 gastvrij rotterdam2
Greg Vines, ILO Deputy Director-General for Management & Reform reikte de awards uit

Havenmeester René de Vries is blij met deze prijs. Sinds drie jaar is hij voorzitter van het Rotterdam Port Welfare Committee (RPWC), een samenwerkingsverband tussen Deltalinqs, VRC, stichting De Beer en het Havenbedrijf. Hij ziet het als bevestiging dat de RPWC goed bezig is en dat hun activiteiten gewaardeerd worden door de zeevarenden. Één van de activiteiten van RPWC was de financiële ondersteuning bij het nieuw opgezette zeemanshuis International Seafarers' Centre The Bridge in Oostvoorne. Inmiddels hebben in twee jaar tijd ruim 4.000 zeevarenden het huis bezocht. Zij kunnen er boodschappen doen en gratis mailen met het thuisfront. Ook heeft het samenwerkingsverband tientallen vrijwilligers uit Rotterdam en omstreken weten te activeren. Deze vrijwiliggers bezoeken schepen, nemen wifi routers mee aan boord, bieden transport naar de zeemanshuizen en bemannen deze zeemanshuizen.

180424 gastvrij rotterdam
Zeemanshuis International Seafarers' Centre The Bridge in Oostvoorne

Bij het RPWC kan iedereen met een initiatief subsidie aanvragen voor projecten. Het mag daarbij gaan om een specifieke groep, bijvoorbeeld zeevarenden die graag sporten of zeevarenden in een bepaald stuk van de haven, zoals de Botlekhaven.