{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Nieuwegein en Hoofddorp logistieke hotspots in opkomst

De toenemende vraag naar grotere distributiecentra en de daardoor afnemende beschikbare grond in de traditionele locaties zorgt ervoor dat er nieuwe logistieke hotspots ontstaan. Nieuwegein, Hoofddorp en ook Born profiteren van deze trend, blijkt uit onderzoek van Colliers International.

Gezondheidszorg distributie3%20%23distributie%20%23transport%20%23containers

Volgens de makelaarsorganisatie trekken logistiek dienstverlener en verladers op grotere schaal naar locaties buiten de oorspronkelijke kern van logistieke hotspots. Zo is er toenemende belangstelling voor Hoofddorp ten opzichte van de traditionele (naburige) logistieke hotspot Schiphol. Voor de gemeente Nieuwegein op zijn beurt geldt hetzelfde want deze hotspot geniet meer belangstelling voor vestiging dan Utrecht

Opnamestijging in Nieuwegein

Dat blijkt ook uit de opnamecijfers. In Nieuwegein is vorig jaar ruim 94.000 vierkante meter logistiek vastgoed opgenomen. Dit is een stijging van 395 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. In Utrecht was er een beperkte stijging van 57 procent naar 27.500 vierkante meter. Dit blijkt uit de zogenaamde logistieke barometer die Colliers International afgelopen donderdag publiceerde.

Publicatie: 24 april 2017
Bron: http://www.logistiek.nl