{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

De CMR-Vrachtbrief voor uw zeevracht

Een CMR Vrachtbrief is een transportdocument dat gebruikt wordt bij internationaal wegtransport en zeevracht om de overeenkomst tussen de afzender, de vervoerder en de ontvanger vast te leggen. Het document bevat belangrijke informatie zoals de aard van de goederen, het gewicht en de afmetingen, de afzender en de ontvanger, de vervoerder en de datum van levering.

Voor binnenlands transport in Nederland wordt er gebruikgemaakt van de standaard vrachtbrief zoals deze door de Stichting Vervoeradres is ontwikkeld. Door het gebruik van deze vrachtbrief valt het transport automatisch onder de Algemene VervoersCondities (AVC2002). De vrachtbrief heeft als naam de CMR-vrachtbrief en verwijst naar het CMR verdrag.

Vervoer

Waarom is een CMR Vrachtbrief belangrijk?

Een vrachtbrief is een essentieel document bij het transporteren van goederen via zeevracht. Het document biedt belangrijke bescherming voor alle betrokken partijen, omdat het alle details van de zending vastlegt en ervoor zorgt dat de zending volgens de overeengekomen voorwaarden wordt geleverd. Het is ook een vereiste document voor douanecontroles en het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

De internationale CMR vrachtbrief is eveneens toegestaan voor binnenlands gebruik. Ook hiermee wordt het transport automatisch onderworpen aan de AVC. De Engelse, Russische, Duitse en Poolse CMR vrachtbrief vallen echter buiten de nationale AVC. Bij vervoer van gevaarlijke stoffen moet aanvullende informatie worden vermeld in overeenstemming met de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen en het ADR. Voor het vervoer van afvalstoffen (in de zin van de Wet Milieubeheer) is een ander document wettelijk verplicht, de zogenaamde begeleidingsbrief.

De diensten van The Freight Hero voor uw CMR Vrachtbrief

Bij The Freight Hero begrijpen we hoe belangrijk een CMR Vrachtbrief is voor uw zeecontainer transport. Daarom bieden wij een uitgebreid pakket van diensten aan om u te helpen bij het opstellen van uw CMR Vrachtbrief en het voldoen aan alle wettelijke vereisten. Hier zijn enkele van de diensten die wij aanbieden:

Opstellen van CMR Vrachtbrief: Ons team van ervaren professionals kan u helpen bij het opstellen van uw CMR Vrachtbrief volgens de vereiste specificaties en voorwaarden.

  • Transport verzekering: Bij The Freight Hero begrijpen we dat uw goederen waardevol zijn en daarom bieden wij verschillende verzekeringsopties aan om uw zendingen te beschermen.
  • Advies over douaneprocedures: Wij bieden advies en ondersteuning bij douaneprocedures en -controles om ervoor te zorgen dat uw zendingen soepel en snel verlopen.
  • Tracking en tracing: U kunt uw container transport altijd in de gaten houden en op de hoogte blijven van de status en locatie van uw goederen.