{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Stap 3 Douane

Documenten

Om voor u de douane-aangifte te kunnen verzorgen, dient The Freight Hero - uiterlijk een week voor de verwachte aankomstdatum - van u de Packing List en de Invoice (van de leverancier/ shipper) te ontvangen. Indien gewenst kunt u gebruik maken van de e-mail-service. Na ontvangst kunt u heel eenvoudig deze documenten via de upload-tool in uw klantomgeving zetten. Indien uw leverancier beide documenten in één bestand heeft gezet, gelieve u dezelfde bestanden zowel bij Packing List als bij Invoice te uploaden. Indien er - om welke reden dan ook - gedurende de vaart een wijziging van één van deze documenten zou plaatsvinden, kunt u deze opnieuw uploaden en wordt de vorige upload overschreven.

Zoeken22

E-mailservice

Door op de blauwe button "Verzoek voor packing list en invoice" kunt u direct een e-mail sturen aan uw leverancier met daarin het verzoek om de packing list en invoice toe te zenden.

Zoeken23

Voortgang

Na het uploaden van de packing list en de invoice ziet u a aan de rechterkant dat de status "Verzoek voor toezending packing list en invoice", "De packing list is geupload" en "De invoice is geupload" automatisch door middel van een vinkje worden geupdated.

Zoeken24

Het wachten is nu op de ontvangst van de Telexrelease van de Bill of Lading. Zodra The Freight Hero-agent deze gereed heeft, ontvangt u deze per e-mail. Tevens kunt u deze terugvinden (en downloaden) in deze Douane-stap. Ook zal aan de rechterkant de status "Telex Release is ontvangen" automatisch door middel van een vinkje worden geupdated.

HS-Codes

De laatste stap die van u verwacht wordt - alvorens The Freight Hero de douane-aangifte voor u kan verzorgen - is dat u de betreffende HS-code(s) vermeldt.

Zoeken25

U kunt eerder gebruikte - en opgelagen- HS-codes eenvoudig selecteren uit uw lijst. Nieuwe HS-Codes met omschrijving dient u vervolgens te bewaren. Heeft u in één verzendig meerdere soorten goederen en dus meer HS-Codes, dan kunt u dat toevoegen door het plusje ("+") te gebruiken.

De inklaring

Zodra The Freight Hero-agent de telexrelease heeft ontvangen, krijgt u deze per e-mail. Tevens zal aan de rechterkant de status "Telex Release is ontvangen" automatisch door middel van een vinkje worden geupdated. The Freight Hero zal nu de de douane-inklaring voor u verrichten. Als de goederen zijn ingeklaard, ontvangt u de Uitnodiging tot Betalen (met daarin vermeld de eventuele additionele invoerbelasting en BTW) en Toestemming tot Wegvoering per e-mail. Tevens zal aan de rechterkant de status "De goederen zijn ingeklaard" automatisch door middel van een vinkje worden geupdated.

Zoeken26

De bestelstap "Douane-aangifte" is hiermee afgerond (zie screenshot hieronder: Stap 3 Douane-aangifte is groen en afgevinkt).

Zoeken27

Klik hier voor verder uitleg van Stap 4 Aflevering.