{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Termen logistiek Z

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z

Zeevracht

Zeevracht: vervoer over zee is de gunstigste manier van internationaal transport voor wat betreft de verhouding tussen snelheid, veiligheid en prijs. Per schip kunt u bijna alles verzenden; van zeecontainers tot goederen die niet in een container passen.

Zeewaardigheid

Zeewaardigheid is de verklaring van de algemene staat van een schip (geldige certificaten, volledige uitrusting en bemanning enzovoorts).

Zijlader

Een zijlader is bij uitstek geschikt om containers snel op en af te zetten op elke gewenste plek. Bij deze handelingen blijft de container volledig horizontaal, zodat de lading niet gaat verschuiven.

Zomervrijboord

Het zomervrijboord is de afstand vanaf de waterlijn tot het meetdek of hoofddek van het schip, wanneer het schip geladen is tot op het zomermerk van de laadlijn. Het zomervrijboordmerk duidt met andere woorden aan hoe ver het schip minimaal uit het water moet steken of hoe diep het schip maximaal geladen mag worden.

Zuid-Afrikaanse filing voor transporten en goederen (RCG)

De Zuid-Afrikaanse regering heeft het project Reporting for Conveyances and Goods (RCG) in april 2018 geïmplementeerd. De douane in Zuid-Afrika wil 24 uur voor vertrek van het schip uit de laadhaven weten wat er aan boord geladen is. Dit geldt voor alle goederen die geïmporteerd worden alsmede voor goederen die in Zuid-Afrika overgeladen worden. De RCG vereist dat de rederij alle details van de goederen 24 uur voor het laden in de haven van vertrek digitaal indienen bij de autoriteiten in Zuid-Afrika. Als de juiste informatie niet voor de deadline is ingediend, is het mogelijk dat de goederen niet gelost worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de douane. Om aan de eisen van de Zuid Afrikaanse douane te voldoen, is het van belang dat wij tijdig de complete B/L instructies in ons bezit hebben.

Zone

Gebied of district dat zich uitstrekt over een bepaalde afstand dat is gedefinieerd voor transport en / of lading.