{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Stap 2 Vaart

Voortgang van de vaart

In deze stap treft u de voortgang aan van de vaart. Zodra uw leverancier (jargon: Shipper) de goederen heeft geleverd in de laadhaven bij The Freight Hero-agent, dan overhandigt hij de Bill of Lading-gegevens, waarna de agent de Kopie Bill of Lading (jargon: Draft B/L) opmaakt. Zodra de vrachtinformatie van uw leverancier is ontvangen, is automatisch Stap 1 Leverancier afgerond (zie screenshot: stap 1 is groen en afgevinkt) en treft u in Stap 2 Vaart de Kopie Bill of Lading aan. Deze Kopie B/L wordt u door The Freight Hero per e-mail toegezonden, maar u treft deze tegelijkertijd aan in uw klantomgeving bij de voortgang van de vaart.

Zoeken20

Aankomst-en leverdatum

U krijgt per e-mail een update zodra de vracht aan boord is en de boot is vertrokken en u ziet dan dat Stap 2 Vaart is afgerond (zie screenshot: stap 2 is groen en afgevinkt). U ziet tegelijkertijd aan de rechterkant dat de status "De vracht is aan boord" en "Het containerschip is vertrokken" automatisch door middel van een vinkje worden geupdated. Tevens ziet u aan de rechterbovenkant de aankomst- en leverdatum van de verzending. Deze kunnen gedurende de vaart wijzigen. U ontvangt indien aan de orde, per e-mail updates.

Zoeken21

Nu de vaart is aangevangen, zal het - afhankelijk van de betreffende vaart - een aantal weken duren voordat het schip in de bestemmingshaven aankomt. Voordien zal The Freight Hero voor u de doaune-aangifte verzorgen. De voortgang hiervan, treft u aan in Stap 3: Douane. (Doorklikken voor verdere uitleg.)