{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Hapag fuseert met UASC

Hapag-Lloyd rondt fusie met UASC af

De alliantie The Alliance zal vanaf 1 mei 2017 definitief geleid worden door de te fuseren bedrijven Hapag-Lloyd en UASC. De schaalvergroting zonder het werkeljk toevoegen van scheepscapaciteit is uiterst belangrijk voor Hapag-Lloyd. UASC beschikt over jonge megaschepen: zes schepen van 18.800 teu, elf van 15.000 teu en negen van 13.000 teu; terwijl Hapag-Lloyd 10 schepen bezit van 13.000 teu. In totaal zal het gefuseerde bedrijf 237 schepen beheren met een gezamenlijke capaciteit van 1,6 miljoen teu. Daarmee wordt Hapag-Lloyd de nummer 5 op de wereldranglijst van containerrederijen. UASC bezet nu nog de 11de plaats.

Lage zeevracht tarieven

Binnen The Alliance dat straks naast Hapag-Lloyd (UASC) bestaat uit Yang Ming, Hanjin, MOL, NYK en “K” Line. Tot 1 mei 2017 tijd blijft Hapag-Lloyd binnen de alliantie G6 en UASC in de alliantie Ocean Three. Door de slechte marktomstandigheden van overschot aan schepen en afgenomen vraag zijn de vrachttarieven dit jaar historisch laag geweest. Om de markt te herstellen worden door de rederijen momenteel op grote schaal schepen gesloopt.

Aandelenstructuur

In de nieuwe situtie zal nog steeds 15,5 % van de aandelen van het bedrijf vrij verhandelbaar blijven. De belangrijkste aandeelhouders CSAV (31,4%), de stad Hamburg (20,6%), Klaus Michael Kühne (20,2%) en TUI (12,3%) zullen hun belangen verkleinen naar respectievelijk ongeveer 23%, 15%, 15% en 9% om zo ruimte te maken voor de grootaandeelhouders van UASC, zijnde: Qatar en Saoedi-Arabië. Deze nemen een aandeel van respectievelijk 14% en 10%.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van zo'n 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op het play-vignet te klikken en... bespaar tijd en geld!

Over The Freight Hero