{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

Importeren vanuit Ivoorkust

Ivoorkust is de grootste cacaoproducent ter wereld en exporteert tevens andere exportproducten als koffie, katoen en hout uit het regenwoud. Nederland importeert het meeste vanuit Ivoorkust en is voor Ivoorkust de belangrijkste exportpartner, gevolgd door de verenigde Staten, Nigeria, Duitsland, Frankrijk en Canada.

Selecteer hier de gewenste containervaart en ontvang gelijk de absoluut laagste all-in prijs voor uw zeevracht. Boek direct en volg uw vracht realtime.

Wereldmarktprijzen

Het grote aandeel van de landbouw in de economie (bijna 30%)van het land maakt Ivoorkust erg kwetsbaar voor externe factoren zoals de wereldmarktprijzen en weersomstandigheden. De sterke regionale economische positie laat onverlet dat Ivoorkust één van de armste landen ter wereld is. Sinds enkele jaren is Ivoorkust producent en exporteur van olie. De productie hiervan vindt voornamelijk offshore plaats.

Laadhaven

De meestgebruikte haven van Ivoorkust is de de haven van Abidjan.

Toeslagen laadhaven

Bedrijven die vanuit Ivoorkust goederen willen importeren, krijgen te maken met een zogenaamde War Risk-toeslag. De scheepvaartbedrijven brengen de toeslag in rekening, omdat zij door oorlog en onveilge situaties in het land van export te maken hebben met hogere kosten. Bijvoorbeeld verzekeringskosten. Bovendien hebben de rederijen te maken met duurdere brandstof.

Lees meer over de haven van Abidjan