{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Container Exchange Route

Rotterdam investeert met Container Exchange Route in gezonde toekomst

Door op de Maasvlakte een nieuwe unieke infrastructuur tussen terminals, depots en opslagfaciliteiten te introduceren, verbetert de haven Rotterdam zijn conncurrentiepositie als containerhub. Deze zogenaamde Container Exchange Route verbindt namelijk de containerbedrijven op de Maasvlakte en verbetert de connectiviteit met het achterland. Daardoor neemt de havenverblijftijd af en zijn er minder kosten.

Versnippering van volumes

Rederijen maken steeds meer gebruik van elkaars schepen en dit leidt tot verdere versnippering van volumes op de vijf deep-sea containerterminals. Om de belangrijkste Europese hub voor containers te blijven en om de marktpositie ten opzichte van Antwerpen en Hamburg verder uit te bouwen zal op de Maasvlakte exclusief voor containervervoer een nieuwe afgesloten twee-strooks verharde baan worden aangelegd. Deze Container Exchange Route dient in 2019 gerealiseerd te zijn en zorgt ervoor dat de containerlading voor het verdere transport beter gebundeld kan worden.

Stijging van containeroverslag

Door het investeren in deze efficiënte uitwisseling van containers en de ingebruikname van twee nieuwe terminals op de Maasvlakte is de verwachting dat de containeroverslag in de Haven van Rotterdam verder zal stijgen.

Bekijk deze video

Bekijk deze video

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van zo'n 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op het play-vignet te klikken en... bespaar tijd en geld!

Over The Freight Hero