{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Maersk hoofdkantoor

Maersk opgesplitst in slechts twee delen

Hoewel insiders tot voor kort beweerden dat Maersk als gevolg van het instorten van de olieprijs en de tariefdalingen in de containervaart zou worden opgesplitst in vijf onderdelen, te weten: rederijen,olietankers, haventerminals, booreilanden en diensten aan de scheepvaart, meldt de Deense krant Berlingske Business nu dat er een onafhankelijke energiegroep en een onafhankelijke transportgroep zal ontstaan. Een verdere opsplitsing zou niet verder meer aan de orde zijn.

Damco

Volgens de krant gaan Maersk Oil, Maersk Drilling en Maersk Supply Services de energiegroep gaan vormen. Maersk Line, Damco, APM Terminals, Svitver en Maersk Tankers vormen de transportgroep. Het in Nederland gevestigde logistiek dienstverlenende bedrijf Damco wordt vooralsnog niet afgestoten. Maersks meest slecht presterende bedrijfsonderdeel is sinds de oprichting in 2009 ieder jaar nog verliesgevend en ontving vanuit het moederbedrijf in 2014 nog een kapitaalinjectie van 451 miljoen USD.

Concessierechten

Het grootste probleem dat momenteel speelt zijn de concessierechten op de Noordzee van Maersk Oil. Door de splitsing van het bedrijf naar twee onafhankelijke onderdelen zullen deze concessierechten naar alle waarschijnlijkheid opnieuw met de autoriteiten moeten worden onderhandeld.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van zo'n 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op het play-vignet te klikken en... bespaar tijd en geld!

Over The Freight Hero