{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Hapag Lloyd

Slechte tarieven nekken ook Hapag-Lloyd

Terwijl het goederenvolume stabiel was, heeft de Duitse rederij Hapag-Lloyd over het eerste halfjaar van 2016 een verlies geleden van 142 miljoen euro bij een omzet van 3,8 miljard euro. Oorzaak blijkt een gemiddeld 20% lager tarief in vergelijking met dezelfde periode in 2015.

Prijzenoorlog in de containervaart

In het eerste half jaar van 2015 deed Hapag-Llyod nog een omzet 4,8 miljard euro en behaalde het een winst van 157 miljoen euro. Het verlies is te wijten aan de sterk gedaalde tarieven voor bulkvervoer. De prijzenoorlog door de lagere groei in China en de structurele overcapaciteit van containerschepen konden niet worden gecompenseerd door de 600 miljoen euro kostenreductie en de synergieopbrengsten na de fusie met rederij CSAV uit Chili. In 2015 steeg door deze fusie namelijk het aantal vervoerde containers met 1,5 miljoen teu naar 7,4 miljoen teu en de omzet steeg van 2 miljard euro naar 8,8 miljard euro.

Vooruitzicht

Onderdeel van het vinden van een oplossing tegen de overcapaciteit en dalende vraag is minder schepen in de vaart in te zetten. De markt heeft sinds kort pogingen tot tariefstijgingen kunnen ondervinden. Daarnaast zal het synergievoordeel uit de - net afgeronde - fusie met UASCvanaf 2017 zichtbaar worden. Deze wordt geschat op 400 miljoen euro per jaar. Ook zal Hapag-Lloyd van april 2017 kunnen gaan profiteren van efficiëntere zeeroutes vanwege de per deze datum ingaande start van The Alliance; de samenwerking met de vijf Aziatische reders: Mitsui Osk Lines (MOL) , K-Line en Nippon Yusen Kaisha Line, alle drie Japan, Hanjin Shipping uit Zuid-Korea en Yang Ming uit Taiwan.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van zo'n 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op het play-vignet te klikken en... bespaar tijd en geld!

Over The Freight Hero