{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
AGS

Nieuwe douanesysteem AGS

Op 1 mei 2016 trok de douane de stekker uit het 25 jaar oude aangiftesysteem Sagitta Invoer. Bedrijven die nog niet zijn voorbereid op het nieuwe aangiftesysteem AGS hebben nog tot 1 juni de tijd. De livegang van AGS werd meermalen uitgesteld, onder andere vanwege performanceproblemen. Maar verder uitstel zal niet volgen.

Douanesysteem Sagitta Invoer

Sagitta Invoer is het systeem waarmee bedrijven aangifte deden van goederen die van buiten de Europese Unie naar Nederland of een ander EU-land worden ingevoerd. Na 25 jaar dienst liep dit systeem tegen zijn grenzen en daarom besloot de douane een nieuw systeem te gaan bouwen. Dit nieuwe systeem kreeg de naam AGS (AanGifteSysteem).

Logistiek oponthoud

Sagitta voldeed niet meer aan de huidige maatstaven, omdat het bij bedrijven voor veel logistiek oponthoud zorgde en omdat het niet voldeed aan de nieuwe Europese Union Custom Code (UCC)-regels. Daarnaast was het niet flexibel genoeg om de nieuwe douaneregels snel te kunnen toepassen.

Nieuwe aangiftesoftware AGS-Invoer

Om aangifte te kunnen doen via het nieuw AGS is inmiddels andere aangiftesoftware beschikbaar. AGS werkt na een lange aanloopperiode uitstekend en de douane ontvangt en behandelt de aangiften inmiddels via dit nieuwe systeem.

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van meer dan 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op play te klikken en... bespaar tijd en geld!

Meer over The Freight Hero