{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Kieldrechtsluis TFH

Kieldrechtsluis in Antwerpen grootste sluis ter wereld

De Kieldrechtsluis in Antwerpen is geopend. Na vijf jaren bouwen, is hiermee in Haven Antwerpen een betere toegang verkregen naar de Waaslandhaven op de Antwerpse Linkeroever, die tot vandaag slechts bereikbaar was via Kallosluis. Deze sluis was te klein en te druk gebruikt, wat leidde tot opstoppingen en vertragingen, waardoor ook de veiligheid van de containerschepen in het gedrang kwam. Een aantal rederijen besloten daarom niet langer via de Kallosluis te varen.

Tiende sluis

De Kieldrechtsluis is even lang als de Berendrechtsluis op de Antwerpse Rechteroever (500 m), tot aan vandaag de grootste ter wereld. Echter, de Kieldrechtsluis is 4 meter dieper (17,8 m), hetgeen belangrijk is om de steeds grotere schepen aan te kunnen. De Kieldrechtsluis kostte Euro 382 miljoen en is de tiende sluis van de Antwerpse haven. Twee ervan zijn inmiddels gedempt: de Zuidersluis (aan het Antwerpse zuid) en de Bonapartesluis (aan het MAS).

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van zo'n 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op het play-vignet te klikken en... bespaar tijd en geld!

Over The Freight Hero