{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Japanserecessie

Japanse recessie loert met verkiezingsjaar op komst

De Japanse export is in juli voor de tiende opeenvolgende maand gedaald. Het Japanse ministerie van financiën meldt een daling van 14 procent op jaarbasis naar 5,728 biljoen yen, ofwel 54 miljard USD; een verdubbeling van de krimp in juni. De daling van de export verschepingen laten het effect zien van de verminderde wereldwijde economische groei en de sterkere Japanse Yen.

Afnemende concurrentiekracht

Door de slechte economische groei in het buitenland, staan de resultaten van het Japanse bedrijfsleven onder druk. De vraag naar Japanse goederen daalt terwijl de Yen heel sterk staat. Hierdoor wordt Japan minder concurrerend. Zo daalde de export naar het buurland China met bijna 8% en naar de Verenigde Staten met bijna 12%. De grote Japanse container havens zijn Yokohama, Tokyo, Nagoya, Chiba, Kitakyushu en Kobe.

Dalende import

Ook de import daalt voor de zoveelste keer op rij. Nu zelfs met bijna 25% tegenover 19% in de maand juni. Deze forste daling is mede te wijten aan de dalende energieprijzen. Het handelsoverschot daalde hierdoor van bijna 764 miljard USD naar ruim 513 miljard USD.

Deze cijfers zijn niet fraai; een mogelijke recessie loert met in 2017 een verkiezingsjaar op komst.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van zo'n 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op het play-vignet te klikken en... bespaar tijd en geld!

Over The Freight Hero