{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Tweede Maasvlakte TFH

Haven Rotterdam moet snel problemen oplossen

De mondiale rederijen zijn momenteel bezig met een herschikking. De verhoudingen en allianties tussen de rederijen zijn de afgelopen maanden behoorlijk gewijzigd. Dat komt door de economisch lastige situatie waarin de rederijen zitten. China heeft te kampen met lagere groeicijfers en op de containervrachtmarkt begint de overcapaciteit structurele vormen aan te nemen. Wat de recente fusies, overnames en gewijzigde allianties gaat betekenen voor de vaarroutes is nog onduidelijk. De rederijen zullen opnieuw gaan bepalen welke havens ze aandoen, hoe vaak ze dat doen en bij welke terminals ze containers laten laden en lossen.

Stabiliteit van de Haven Rotterdam is dan ook de komende periode zeer gewenst. De werkgevers en vakbonden in de Rotterdamse haven zijn nog steeds aan het praten over een sociaal akkoord. Het is met het oog op de concurrentiepositie met Hamburg en Antwerpen zaak om op korte termijn tot een akkoord te komen.

Wil Rotterdam ook de komende vijftig jaar de grootste containerhaven van Europa blijven, dan zal Rotterdam daarnaast ook snel de aanloopproblemen van de twee nieuwe en geautomatiseerde containerterminals op de Tweede Maasvlakte moeten oplossen. De rederijen zullen zich steviger opstellen en willen garanties over snelle havenafhandeling.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van meer dan 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op play te klikken en... bespaar tijd en geld!

Meer over The Freight Hero