{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Maersk

Forse winstdaling Maersk

De grootste containervervoerder ter wereld, het Deense scheepvaartconcern A.P. Möller-Maersk, heeft de winst in het afgelopen kwartaal zien dalen tot 134 miljoen euro; in hetzelfde kwartaal van 2015 bedroeg de winst nog ruim 1 miljard euro. Ofwel een daling van ruim over de 80 procent.

Lage zeevracht tarieven

De overcapaciteit, de dalende vraag en de hevige concurrentie hebben geleid tot de lage zeevrachttarieven, waardoor er veel winst verloren ging. Eind 2015 reorganiseerde Maersk al door vierduizend mensen te ontslaan. Ook werden investeringen uitgesteld en werden schepen uit de vaart gehaald. Echter, nu blijkt dat de bezuinigingen niet het gewenste effect hebben.

Groeivertraging

Eén van de grootste afzetmarkten van Maersk is China; een economie die momenteel kampt met een forse groeivertraging. Maersk ondervindt daar veel last van. Zoals we schreven op 25 juni overweegt Maersk inmiddels een splitsing van het bedrijf

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van meer dan 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op play te klikken en... bespaar tijd en geld!

Meer over The Freight Hero