{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Trump

America first en great again?

Na Donald Trumps aanstelling als President van de Verenigde Staten van Amerika beloofde hij ‘America first’ en ‘Great Again’ te maken. Zullen de handelsstromen tussen Amerika en Europa intact blijven?

Infrastructuur

Doordat Trump de belastingen in de Verenigde Staten wil verlagen en één miljard dollar zegt te investeren in infrastructuur verwachten steeds meer economen dat door deze investeringen er kansen en groei in de Verenigde Staten gecreëerd worden. De Amerikaanse groei zal naar verwachting 0,4 procentpunt bedragen het komend jaar. En zelfs volgend jaar verdubbelen, verwachten economen.

Handel

Of deze groei ook leidt tot meer import en export voor de Verenigde Staten is natuurlijk de vraag. Trump zegt import van producten die ook in de Verenigde Staten vervaardigd kunnen worden extra te gaan belasten. De huidige trans-Pacifische en trans-Atlantische handelsverdragen zijn daardoor onzeker geworden. En deze verdragen dekken voor zestig procent de wereldeconomie. Ook de handelsverdragen net Canada en Mexico zijn niet langer zeker. En voor China dreigt Trump met hoge importtarieven.

Globalisering

De Amerikaanse burger die voor Trump gekozen heeft, denkt het slachtoffer te zijn geworden van de globalisering. Trump heeft in zijn verkiezingscampagne hierop ingespeeld en beloofde een grotere liberalisering tegen te gaan. Maar zullen Amerikaanse bedrijven zich daardoor niet meer vestigen in lage loon landen en hun investeringen in Europa afbouwen? Europa en China zullen als antwoord de tarieven van hun goederen voor Amerika immers waarschijnlijk ook verhogen.

Banen en groei

In Europa wordt momenteel meer geïnvesteerd dan in heel Azië. In de Verenigde Staten investeren Europese bedrijven bijna tien keer zoveel als dat zij in China en India gezamenlijk investeren. Europa creëert hiermee veel Amerikaanse banen en groei.

Er zullen in Trumps nabijheid toch wel verstandige adviseurs opereren die hem dit zullen influisteren?

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van zo'n 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op het play-vignet te klikken en... bespaar tijd en geld!

Over The Freight Hero