{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

De haven van Abidjan (Ivoorkust)

De belangrijkste havenstad van Ivoorkust (Ivory Coast) is Abidjan. De stad met heeft bijna drie miljoen inwoners en ligt aan de Golf van Guinee. De houtindustrie, de textielindustrie en de levensmiddelenindustrie (koffie) zijn de grootste exportindustrieën van Ivoorkust. Ook is er een grote olieraffinaderij. Tot 1983 was Abidjan de hoofdstad van de voormalige Franse kolonie (République de Côte d'Ivoire). De haven is aangelegd om de export te bevorderen, waardoor de economie zich verder zou kunnen ontwikkelen. Om de economische ontwikkeling en de export te bevorderen werd een grote haven aangelegd.

Selecteer hier de gewenste containervaart en ontvang gelijk de absoluut laagste all-in prijs voor uw zeevracht. Boek direct en volg uw vracht realtime.

Franstalig

In de stad zijn nog altijd veel Fransen aanwezig. Zij bekleden de belangrijke posten in het bedrijfsleven van Ivoorkust. Zij wonen veelal op een schiereiland, terwijl de Afrikaanse bevolking dichtbevolkt woont in de Treichville en Adjame. De Franse taal is een belangrijk onderdeel voor de stad en Abidjan is na Parijs en Kinshasa de op twee na grootste stad ter wereld waar Frans gesproken wordt.