{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

haven Xiamen

Haven naam
Xiamen (Fujian)
Haventype
Laadhaven
Havencode
CNXMN
Land
China

Xiamen importeren of exporteren

Voor het importeren van goederencontainers (Full Container Load, FCL) en deelladingen (Less than Container Load, LCL) vanuit China naar de haven van Rotterdam, Antwerpen of Hamburg kunt u terecht bij The Freight Hero. Naast import kunnen wij ook uw export naar Xiamen snel en betrouwbaar regelen.

De haven van Xiamen

De haven van Xiamen, staat op de 15de plek als grootste containerhavens ter wereld, de haven van Xiamen heeft in 2018 zo'n 10 miljoen TEU aan vracht verwerkt, het bevindt zich op het eiland Xiamen, grenzend aan de kust van het vasteland, en tegen de Jiulongjiang-rivier in het zuiden van Fujian, China. Port Xiamen,is een van de hoofdlijnhavens in de regio van Azië-Pacific. Xiamen haven is in China op de 6de plek, qua capaciteit om containerschepen van de zesde generatie af te handelen.

Alle rederijen die in de top zitten 20 van de wereld hebben hun belangrijke scheepvaartroutes en operaties in Xiamen gevestigd. In 2019 bediende Xiamen Port in totaal 68 scheepvaartroutes en er waren meer dan 50 landen die van Xiamen naar bijna alle grote havens ter wereld verscheepten, wat neerkwam op een gemiddelde van 469 scheepsbezoeken per maand. De haven van Xiamen is eigendom van Xiamen Port Authority, en deze wordt ook geëxploiteerd door hun, Xiamen Port Authority is een afdeling van de gemeentelijke overheid van Xiamen.

In 2019 bood de haven van Xiamen 74 ligplaatsen, waaronder schepen van die 100.000 of meer ton kunnen laden, 23 ligplaatsen die 10.000 of meer ton kunnen laden. Er waren negen containerterminals beschikbaar.

Xiamen was een van de eerste Chinese haven op het vasteland, die het mogelijk maakte om vracht rechtstreeks te verzenden naar Kaohsiung, de grootste haven van Taiwan.

Havens