{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

De haven van Guangzhou (Kanton)

Haven naam
Guangzhou
Haventype
Laadhaven
Havencode
CNCAN
Land
China

Guangzhou importeren of exporteren

Voor het importeren van goederencontainers (Full Container Load, FCL) en deelladingen (Less than Container Load, LCL) vanuit China naar de haven van Rotterdam, Antwerpen of Hamburg kunt u terecht bij The Freight Hero. Naast import kunnen wij ook uw export naar Guangzhou snel en betrouwbaar regelen.

De haven van Guangzhou

De haven van Guangzhou is sinds 2018 de op vier na grootste containerhaven ter wereld, met 21,8 miljoen TEU's, is de haven van Guangzhou een hele belangrijke zeehaven van de stad Guangzhou, die gelegen ligt de provincie Guangdong, China. Al decennia is Guangzhou een belangrijke havenstad; het is een belangrijke speler in de zijderoute aan de zee. Guangzhou ligt gelegen op de kruising van de drie belangrijkste rivieren Dongjiang, Xijiang en Beijiang. De belangrijkste focus van de haven zit gelegen in de Pearl River Delta Region, het havengebied strekt zich uit over de Pearl River kust en watergebieden in de steden Guangzhou, Dongguan, Zhongshan, Shenzhen en Zhuhai.

De handel vanuit Guangzhou bereikt meer dan 300 havens, die in meer dan 80 landen en districten zitten wereldwijd. Guangzhou is het belangrijkste economische en transportcentrum voor de Pearl River Delta-regio en de provincie Guangdong. Het is ook een essentieel transportknooppunt voor industrieën die gelegen liggen in de aangrenzende provincies zoals Guangxi, Yunnan, Guizhou, Sichuan, Hunan, Hubei en Jiangxi.

De haven van Guangzhou heeft 4.620 ligplaatsen, 135 boeien en 2.360 ankerplaatsen. De haven van Guangzhou werkt aan veel activiteiten, waaronder laden en lossen, opslag, douane en containervrachtdiensten. Veel landbouw-, industriële en gefabriceerde producten worden via de haven vervoerd, waaronder zeecontainers, olie, kolen, graan, kunstmest, staal, erts en auto's.

De haven van Nansha is de diepwaterhaven van de haven van Guangzhou, deze draagt meer dan 70% bij aan het totale vrachtvolume van de haven van Guangzhou. Nansha Terminal heeft meer dan vijftien ligplaatsen van 150.000 ton, met een kadelengte van 5.728 meter. Er zijn meer dan 60 kranen beschikbaar en het heeft de mogelijkheid om twee dozijn rijen containers verwerken.

Havens