{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}

De haven van Abidjan (Ivoorkust)

Haven naam
Abidjan
Haventype
Laadhaven
Havencode
CIABJ
Land
Ivoorkust

Abidjan importeren of exporteren

Voor het importeren van goederencontainers (Full Container Load, FCL) en deelladingen (Less than Container Load, LCL) vanuit West-Afrika naar de haven van Rotterdam, Antwerpen of Hamburg kunt u terecht bij The Freight Hero. Naast import kunnen wij ook uw export naar Abidjan snel en betrouwbaar regelen.

De haven van Abidjan

De haven van Abidjan in Ivoorkust is de tweede belangrijkste in Afrika, na de haven van Durban. Het ligt gelegen in het zuiden van Abidjan. De haven is essentieel voor de aanvoer- en exportroute voor de, voor ingesloten landen in het noorden.

Het overgrote deel van de handel binnen het land gaat via de haven van Abidjan. In 2017 steeg de totale doorvoer in de haven van Abidjan met 3,9 procent tot 22,5 miljoen ton, van 21,7 miljoen ton in 2016. Het verkeer door de haven levert 88 procent aan douane-inkomsten. De binnenlandse handel steeg met 5,5 procent, voornamelijk gedreven door de export van cacao, mangaan en cashewnoten uit Ivoorkust.

De transitohandel (met landen zoals, Burkina Faso, Mali en Niger) steeg met 4 procent. Het container verkeer steeg op jaarbasis met 4,5 procent tot 663.620 ton. De haven van Abidjan bevat bijna 50 procent van de Ivoriaanse industrieën. Alle havenwerven zijn aangesloten op het spoorwegnet van Ivoorkust. De havenautoriteiten hebben een infrastructuurinvesteringen doorgevoerd, in de periode van 2018-22 deze wordt geschat op ongeveer $ 2 miljard.

Havens