{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
WorldContainerIndex

Zeevrachttarieven verdubbeld; overcapaciteit houdt aan

Na vijf achtereenvolgende tariefverhogingen blijkt dat het gemiddelde vrachttarief op de elf belangrijkste oost-west-routes in de afgelopen vijf maanden bijna verdubbeld is in vergelijking met de eerste drie maanden van dit jaar. Dit volgens de World Container Index.

Zeevracht tarief 40ft-container

Het gemiddelde zeevracht tarief voor een 40ft-container is gestegen van bijna 700 euro naar ruim 1300 euro. Nadat de containertarieven begin dit jaar daalden met meer dan 50% en in maart het laagste tarief kende, lijken de rederijen er dus in geslaagd te zijn de tarieven weer opwaarts te laten bewegen.

Zeevracht tarief 20 ft-container

Een 20ft-container van laadhaven Shanghai naar loshaven Rotterdam kent zelfs een verviervoudiging van de zeevracht kosten. The Freight Hero boekte dit in maart 2016 nog voor net onder de 200 euro en kan het nu gemiddeld aanbieden voor rond de 800 euro.

Aanhoudende overcapaciteit

Toch blijven grote verliezen voor de rederijen dit jaar onvermijdelijk, omdat een deel van de zeevracht nog geschiedt op basis van eerder afgegeven contracttarieven. Daarnaast is de kans groot dat de aanhoudende overcapaciteit de groei van de tarieven wederom zal matigen.

Eerder gepubliceerd: Gaan de zeevrachttarieven daadwerkelijk stijgen?

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van zo'n 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op het play-vignet te klikken en... bespaar tijd en geld!

Over The Freight Hero