{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Maersk line

Profiteren van lage tarieven zeevracht

De vrachtkosten in de containerscheepvaart zijn gedaald. Een dalende vraag en daardoor groeiende overcapaciteit bij rederijen zijn de oorzaak van de dalende tarieven. De grote rederijen bouwen grotere schepen met zuiniger motoren, die de gemiddelde prijs per te vervoeren container moeten drukken. Deze zogenaamde slotkosten worden daarnaast omlaag gebracht, doordat meer rederijen het principe van slow steaming hanteren: langzamer varen om verbruikskosten te verlagen.

Beladingsgraad

De verwachting van experts is dat de huidige overcapaciteit niet snel zal verdwijnen. Rederijen reageren op deze marktomstandigheid door met elkaar allianties aan te gaan. Hierdoor moet de bezettingsgraad van de schepen verder verbeterd worden. Schaalgrootte wordt in de markt van de rederijen steeds belangrijker. Bundeling van kosten moeten resulteren in lagere vrachttarieven.

Profijt van lagere kosten

De verladers in Nederland profiteren momenteel van de lagere zeevrachtkosten, hoewel de zeevrachtkosten slechts een klein deel uitmaken van het totale logistieke kostenplaatje, die verder bestaan uit kosten van douane-aangiftes, havengelden en loods- en opslagkosten.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van zo'n 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op het play-vignet te klikken en... bespaar tijd en geld!

Over The Freight Hero