{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Zeevrachttarieven volgens Drewry september 2021

Zeevrachttarieven dalen

Niet alleen de importprijzen van zeevrachttransporten uit de havens van China en Zuid Oost Azië zijn de afgelopen maanden explosief gestegen, ook in overige vaargebieden hebben de rederijen forse hogere ocean freight kosten en toeslagen doorgevoerd. De logistieke problemen in de wereldhandel zijn nog lang niet opgelost. Toch lijken de alsmaar stijgende zeevrachttarieven af te vlakken. The Freight Hero verlaagt de tarieven zelfs door strenge kostenbeheersing en verdere digitalisering.

Recordhoogte
Uit de publicatie van World Container Index van 30 september jl. (Gebaseerd op 8 belangrijke zeevrachtroutes van en naar Azië, Verenigde Staten en Europa) weten we dat de wereldwijde zeevracht tarieven voor 20 ft, 40 ft en 40 ft hight cube (HC) tot een recordhoogte zijn gestegen. De gevolgen voor klanten en verladers zijn enorm doordat de kosten van het transport op bijna acht keer het niveau ligt van voor de pandemie. Logisch dus dat er veel druk vanuit regelgevers wordt uitgevoerd op de rederijen nu verdere verhogingen de verstoringen in de wereldhandel alleen maar verergeren.

CMA CGM bevriest de tarieven tot en februari 2022
Het Franse CMA CGM heeft inmiddels besloten voor de komende maanden de tarieven te stabiliseren. Als tweede grootste rederij in de wereld geeft zij aan meer waarde te hechten aan de lange termijn relatie met hun klanten. Hoe andere rederijen hierop gaan reageren, is vooralsnog niet duidelijk. Daarvoor blijft de logistieke markt momenteel te verstoord. Maar het is voor het eerst in maanden dat er iets wordt toegegeven aan de stijgende druk vanuit de vraagzijde van de markt.

Zeevrachttarieven in oktober 2021 bij The Freight Hero nu lager
The Freight Hero heeft door zijn uitstekende relaties met rederijen en exclusieve partnership in het Global Logistic Summit Network voor oktober 2021 een daling van het zeevrachttarief kunnen bewerkstelligen. In een markt waarbij grote volumecontracten verledentijd zijn, is dit een ongekende prestatie. Door de de digitale afhandeling en het krachtig sturen op kostenbeheersing van andere variabelen dan de zeevrachtkosten, steekt The Freight Hero als eerste forwarding company zijn nek uit voor de Nederlandse klanten.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van meer dan 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op play te klikken en... bespaar tijd en geld!

Meer over The Freight Hero