{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Maasvlakte_TFH

Haven Rotterdam groeit door en haven Hamburg in crisis

De zeehavens in Duitsland - en dan met name de haven van Hamburg - lopen al jaren achter op Rotterdam als het om groeicijfers gaat. In 2015 was er zelfs sprake van een daling. De oorzaak ligt hem met name in de waterdiepte. De grotere containerschepen kunnen de haven in Hamburg niet bereiken, omdat de haven te maken heeft met achterstallige baggerwerkzaamheden.

Baggeren

Ondanks dat zelfs de rechter bepaald heeft dat er gebaggerd dient te worden, blijven de baggerwerkzaamheden uit, omdat er geen ruimte is om opgegraven slik te dumpen. Daarnaast speelt het handelsembargo met Rusland Hamburg parten, zit China met lagere economische groei en is er nog de slechte staat van de Duitse wegen voor de binnenlandse doorvoer, waardoor het transport vaak vanwege files met veel vertraging te maken heeft.

Grote containerschepen

Naast de te ondiepe binnenhaven is ook de rivier de Elbe niet geschikt voor de steeds grotere containerschepen. Een andere oorzaak ten slotte zijn de hoge havenhuren in Hamburg. De verwachting is dan ook dat de haven Rotterdam de komende jaren Hamburg verder achter zich gaat laten. In Rotterdam hebben de grote containerschepen geen problemen om bij de Tweede Maasvlakte aan te meren.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van zo'n 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op het play-vignet te klikken en... bespaar tijd en geld!

Over The Freight Hero