{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
ECT TFH

ECT verkoopt deel van Euromax-terminal aan het Chinese Cosco

Het grootste terminalbedrijf in Haven Rotterdam - ECT - verkoopt 35% van de Euromax-terminal aan het Chinese Cosco. Hiermee verzekert het zich van uit China afkomstige containers.

Concurrentie

Het overslagbedrijf liep risico containerlading te verliezen vanwege de komst van de nieuwe terminals van RWG en APMT op de Tweede Maasvlakte. De nieuwe allianties van containerrederijen die nu gaande is, brengt daarbij grote onzekerheden met zich mee. Cosco werkt momenteel aan een nieuwe alliantie met de rederij CMA CGM. Cosco was nu klant van ECT, maar door de nieuwe alliantie liep ECT het gevaar Cosco als klant te verliezen aan concurrent RWG. RWG heeft als mede-aandeelhouder namelijk CMA CGM. Nu heeft ECT naast het uit Hongkong afkomstige Hutchison ook een containerrederij als aandeelhouder.

Nieuwe vaarroutes

Door de grote herschikking van rederij-allianties worden de vaarroutes opnieuw ingedeeld en worden wijzigingen aangebracht in de laad- en losterminals. Door de 35% te verkopen, krijgt ECT een nauwe band met een belangrijke nieuwe alliantie.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van meer dan 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op play te klikken en... bespaar tijd en geld!

Meer over The Freight Hero