{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Air freight import export logistics

Zo vermijd je de mogelijke hoge kosten van import

Bij het importeren van goederen kan je weleens voor nadelige verrassingen komen te staan. Zo kan bijvoorbeeld de kwaliteit van ingevoerde producten enorm tegenvallen, of zijn er opeens torenhoge kosten verbonden aan het importeren van goeden. En als deze hoge kosten nog niet genoeg zijn, worden je goederen ook nog opgehouden aan de grens. Lees verder om te ontdekken hoe je dit soort zaken kunt vermijden

13139649083 a2fe06e8b8 b

1. Schriftelijke afspraken met de leverancier maken

Worst-case scenario. Na lang zoeken heb je eindelijk een leverancier gevonden in China, blijkt dat de eerste zending goederen meteen de prullenbak in kan: de kwaliteit voldoet totaal niet aan je verwachtingen. Dit kan worden voorkomen door van tevoren schriftelijke afspraken te maken met je leverancier over het product, de specificaties, welke testen benodigd zijn, welke verwachtingen je hebt. Mochten er tijdens of na het productieproces problemen optreden dan is het fijner om te kunnen refereren naar afspraken die zwart op wit staan, dan naar mondelinge afspraken.

Het is belangrijk en raadzaam om regelmatig samples aan te vragen, want voldoen de samples niet aan je verwachtingen dan kun je zelfs foto’s meesturen van hoe een goed product eruitziet versus de waardeloze, ontvangen versie van het product. Tevens is er China, net zoals hier in Europa, een contractwetgeving van kracht. Schriftelijke overeenkomsten zijn in China heel normaal, al lijkt dat soms niet zo over te komen. Schroom jezelf daarom niet om alle zaken met je leverancier zwart op wit te zetten.

2. Een kwaliteitscontrolebedrijf inhuren

Het uitvoeren van kwaliteitscontroles is zeer aan te raden, dit om teleurstellingen betreft de kwaliteit van goeden te voorkomen. Zelf langsgaan bij de leverancier is een optie, maar het inhuren van een kwaliteitscontrolebedrijf is vaak veel efficiënter.

In ieder land op onze planeet zijn er meerdere kwaliteitscontrolebedrijven. Deze bedrijven hebben inspecteurs die zowel tijdens de productie als voor de verscheping, de goederen checken op kwaliteit. Op deze manier kan er nog tijdens het productieproces op de specificaties worden bijgestuurd. Informeer je leverancier wel van tevoren dat de kwaliteit van de goederen zullen worden gecheckt, waar de inspecteurs op zullen letten, en wanneer dit zal gebeuren.

3. Weet hoeveel je betaalt aan importheffing

Importheffingen zorgen ook vaak voor onverwachte kosten. Importheffingen ontstaan wanneer je goeden invoert die van buiten de Europese Unie komen. Naar aangifte van de goederen bij de douane worden er invoerrechten over geheven. Deze worden uiteindelijk niet teruggegeven, zoals dat wel gebeurt met de BTW. Binnen Europa geld er een vrij verkeer van goederen wat geen invoerrechten met zich meebrengt.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van zo'n 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op het play-vignet te klikken en... bespaar tijd en geld!

Over The Freight Hero