{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
Post Panama vessel

Containergoederen-overslag in Rotterdam gedaald

Na de groei in 2014, is de overslag van goederen in 2015 in de haven Rotterdam, mede door het lagere volume van goederen uit China, gedaald. Daarnaast is zichtbaar dat door door de schaalvergroting in containervervoer het aandeel grotere containerschepen toeneemt.

Ultra Large Container Vessels (ULCV)

Het aandeel van de de zogenaamde Ultra Large Container Vessels (ULCV) is in één jaar tijd meer dan verdrievoudigd naar 10% van het totaal. Deze groei wordt ook zichtbaar in het groeiende aandeel van Post- Panamax-schepen, die met maximale afmetingen door het Panama-kanaal (verbindingskanaal van de Stille Oceaan en Atlantische Oceaan) kunnen varen.

Uitbreiding Panamakanaal

De in 2015 voltooide uitbreiding van het Panamakanaal kende een investering van Euro 7 miljard. Deze kosten hadden met name betrekking op de bouw van twee nieuwe sluiscomplexen. Hierdoor werd het mogelijk om met de nieuwe Post-Panamaschepen drie keer zoveel goederen te vervoeren met een gelijk aantal bemanningsleden.{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van zo'n 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op het play-vignet te klikken en... bespaar tijd en geld!

Over The Freight Hero