{{ 'Sea Freight' | trans }}

{{ 'Air Freight' | trans }}

{{ 'Sea Freight' | trans }}
{{ 'Air Freight' | trans }}
HavenShanghaivol

Containerfiles in de haven van Shanghai leiden tot vertragingen

De congestie (containerfiles) in de haven van Shanghai heeft in de lopende maand april geleid tot een stijging van de vertraging van meer dan 40 procent. De latere vertrektijden van de containerschepen kan aanhouden to medio mei.

Oorzaken

Er zijn diverse oorzaken van de containerfiles. Zo nemen nog steeds een groot aantal Hanjin-boten ruimte in in de haven. Ook leidt de gewijzigde terminalafhandeling vanwege de gewijzigde allianties per 1 april jl. tot vertraging en is er sprake mismanagement tussen de grotere terminal operators.

Stijging zeevrachttarieven per 1 mei 2017

Het overboeken van containers – om lege plekken te voorkomen – leidt daarbij tot overvolle terminals, waar containers wachten op de volgende boten die vertrekken. Tevens leidt de aangekondige forse stijging van de zeevracht tarieven per 1 mei 2017 tot een forse stijging van het aantal geboekte containers in april.

Kunstmatig

The European Shippers Council’(ESC) heeft inmiddels besloten een obeservatiegroep te formeren om antwoorden te vinden op het plotse capaciteitsprobleem. Is het een natuurlijk spel van vraag en aabod of een kunstmatig gecreëerd scenario door bepaalde rederijen?

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

The Freight Hero
in action

The Freight Hero is gespecialiseerd in het importeren en het exporteren van goederen naar en van Europa. Op het boekingsplatform van The Freight Hero selecteert u uw container en/of luchtvracht en ontvangt gelijk een scherp all-in tarief. U boekt direct en u kunt uw zending real time op uw eigen dashboard volgen. Door de uitstekende handelsrelaties met rederijen en (lucht)havens in meer dan 200 landen is The Freight Hero in staat om dagelijks te voorzien in containervaarten en luchtvrachten afkomstig van zo'n 200 bestemmingen wereldwijd. Bekijk de animatie door op het play-vignet te klikken en... bespaar tijd en geld!

Over The Freight Hero